Over SDR

Als 14-jarige jongen hield Cor de school voor gezien en ging hij aan de slag bij een loonwerker. Toen de loonwerker stopte in 1985 stond Cor op straat. Hij hoefde er niet lang over na te denken wat hem te doen stond. Hij besloot voor zichzelf te beginnen. Bij de oprichting in mei 1985 koos hij de naam Service Dienst Reeuwijk vanwege de vele verschillende klussen die hij deed. Waarschijnlijk was hij toen de jongste ZZP’er van Nederland.

Hij greep al het werk aan wat hij kon vinden. Van straat- en beschoeiingswerk tot zichzelf verhuren als machinist. Hij breidde zijn werkterrein steeds meer uit. 1,5 jaar na de oprichting nam hij zijn eerste personeelslid in dienst waarna er snel meer volgden. 2 van deze werknemers, Gerard en Piet, werken er al ruim 34 jaar. ”We pakken graag alles aan, elk probleem zien wij als een uitdaging. Het onmogelijke willen we mogelijk maken”, stelt Cor. Zijn instelling bleek een succes. Samen met zijn vrouw Ina bracht hij SDR ”groot”.

 

 

 

SDR is gestart aan de Hortemansdijk en na verschillende panden aan de Einsteinstraat in Reeuwijk werd in 2001 grond gekocht en werd het huidige pand aan de Jan Tinbergenstraat gebouwd. Deze werd opgeleverd in juli 2002. 

In 2006 wordt SDR verkocht. Het kantoor verhuist naar Pijnacker, de werkplaats en machines blijven in Reeuwijk. Cor blijft bedrijfsleider van SDR. In 2012 gaat de koper failliet en gaat het onderdeel SDR mee. Cor wilt zijn ”kindje” niet ten gronde laten gaan en koopt het terug. SDR maakt in januari 2013 een doorstart. 

Ina is vanaf het begin het vertrouwde gezicht van de administratie. Haar kantoor is met de jaren gegroeid; van eettafel in huis tot een mooi gerenoveerd kantoor aan de Jan Tinbergenstraat.

 

 

 

Nu, meer dan 35 jaar later, is Service Dienst Reeuwijk uitgegroeid tot een mooi bedrijf dat inzetbaar is op zowel klein- als grootschalige projecten in de Grond-, Weg-, en Waterbouwsector. De veelzijdigheid en flexibiliteit zijn het gezicht van SDR. 

Zoons Ron en Ruud zijn beide ook begonnen als ZZP’er en verhuurde zich veel aan SDR. Hun SDR-hart is in die tijd gegroeid. Sinds 2019 zijn Ron en Ruud mede-eigenaar en met z’n drieën zetten zij het bedrijf voort.

Het beeld voor de toekomst is zich specialiseren in duurzaamheid, zich blijven inzetten voor het milieu, blijven ontwikkelen in kennis en wetenschap om zo professioneel en efficiënt mogelijk om te gaan met de wens van de opdrachtgever.