Damwand

Damwand wordt ingezet als grondkering zodra er een afstand overbrugt moet worden van 1 meter of meer. In sommige gevallen passen wij ook damwand toe als de beschoeiing heel erg stevig moet zijn. Want damwand is de stevigste vorm van oeverbescherming.

Daar waar je een beschoeiing nog zelf zou kunnen zetten is het bij een damwand niet meer mogelijk. Vanwege het dikke zware hout dat in verband diep de grond in wordt gedrukt zijn er zware machine’s nodig. Kranen uitgevoerd met trilblokken en dat soort machine’s zijn noodzakelijk.

Maar vergeet het voorwerk niet. Belangrijk voor een damwand zijn de natuurlijke omstandigheden en de omgeving war deze in wordt geplaatst. En dat zijn de zaken die je op school niet leert, een goede damwand kan ons inziens alleen maar goed worden geplaatst als je veel ervaring hebt.

SDR heeft deze ervaring in huis. Door heel Nederland hebben wij damwanden geplaatst. In veengrond, kleigrond, zandgrond en noem het allemaal maar op. SDR heeft ook ervaring met diverse materialen: hardhout, staal of kunststof.

Door de vele variaties is het onmogelijk u een prijs te geven. Een indicatie zonder dat we zijn langs geweest is zelfs niet mogelijk. Bel ons even en we komen graag langs om naar uw ideeën te luisteren, adviezen te geven en natuurlijk om een scherpe offerte te maken.